Lépésről lépésre: Bemutató megtekintése 1. lépés – A szükséges programok

A demó megtekintéséhez az Adobe Reader (legalább 9-es verzió) és a legfrissebb Flash Player telepítése szükséges. Amennyiben ezek a programok már telepítve vannak az Ön gépén, töltse le a bemutatót „A demó letöltése” gombra kattintva!

Ha szükséges a telepítés, nyomja meg a megfelelő gombot a telepítők weboldalának új ablakban történő megnyitásához! Ha a letöltés helyére vonatkozó kérdést kap, jelölje meg a helyet (javasoljuk az Asztalra mentést), és indítsa el a letöltést a „Mentés” gombra kattintva. Ha nem kérdezné meg a program, akkor automatikusan elkezdődik a letöltés, ez esetben a böngészője letöltései között keresse meg a fájlt. A letöltött programra duplán kattintva kezdje meg a telepítést! Ha a szükséges programokat sikeresen telepítette, töltse le a bemutatót ebből az ablakból, „A demó letöltése” gombra kattintva!
Az Adobe Reader telepítése A Flash Player telepítése A demó letöltése Tovább

Lépésről lépésre: Bemutató megtekintése 2. lépés – A demó PDF letöltése

A felugró ablakban válassza ki, hogy hová menti a demót (javasoljuk az Asztalt). Ha nem kérdezné meg a program, akkor automatikusan elkezdődik a letöltés, ez esetben a böngészője letöltései között keresse meg a fájlt. A letöltött PDF fájlra duplán kattintva megnyílik, így megtekintheti a tananyagból összeállított demót. A bemutatóban a jobb sávban hangfájlokat is meghallgathat, valamint interaktív feladatokat is kitölthet. Amennyiben nem sikerülne megnyitni a demót, lépjen vissza ide kattintva, és töltse le az Adobe Reader programot. Ha a hangfájlokat nem tudja meghallgatni, visszalépés után töltse le a Flash Player programot.

Amennyiben a megtekintett demó elnyerte a tetszését, és szívesen megvásárolná a teljes tananyagot (féléves hozzáféréssel), regisztráljon weboldalunkra a vásárláshoz!
Tovább a regisztrációhoz

Lépésről lépésre: Regisztráció 1. lépés – Az űrlap kitöltése

Töltse ki az alábbi regisztrációs űrlapot! Az itt megadott e-mail címe és választott jelszava segítségével fog tudni a későbbiekben belépni honlapunk felületére, és vásárlást kezdeményezni. Neve és pontos címe megadására a későbbi számla kiállításához van szükség. Az opcionális adatokat nem szükséges kitöltenie, de ezzel segít rendszerünk tökéletesítésében. Ha befejezte a kitöltést, nyomja meg a Regisztráció gombot az űrlap végén!

Lépésről lépésre: Regisztráció 2. lépés – A regisztráció megerősítése

Regisztrációjának megerősítéséhez egy visszaigazoló linket küldtünk az Ön által megadott e-mail címre:

Kérjük, látogassa meg postafiókját, és kattintson a tőlünk kapott e-mailben található hivatkozásra (szükség esetén ellenőrizze a spam mappát is). A visszaigazolással tudatja rendszerünkkel, hogy az e-mail cím valóban létezik és Önhöz tartozik. Honlapunkra a hivatkozás megnyitása után tud belépni (az Ön által megadott e-mail címmel és jelszóval) a fejlécben található bejelentkezési ablakban. Ezt a böngészőablakot most bezárhatja, vagy megnyithatja itt webes e-mail postafiókját.

Amennyiben hibásan adta meg az e-mail címét, kérjük töltse ki újra a regisztrációs űrlapot ide kattinva.

Lépésről lépésre: Vásárlás 1. lépés – Bejelentkezés a weboldalra

Ön sikeresen megerősítette regisztrációját! A folytatáshoz írja be a regisztrációnál megadott jelszavát a fejlécben található bejelentkezési ablakba (e-mail címét már kitöltöttük), amennyiben böngészője nem mentette el a regisztrációkor. A bejelentkezéshez kattintson a „Belépés” gombra!

Ha szeretné, hogy honlapunk megjegyezze belépési adatait, és következő látogatásai alkalmával automatikusan bejelentkezzen, jelölje be az „Emlékezzen rám” opciót. Így az elkövetkező 180 napban (vagy amíg a „Kilépés” gombra nem kattint) a weboldalunkra látogatatva e-mail címének és jelszavának megadása nélkül bejelentkezve marad jelenlegi böngészőjében.

Lépésről lépésre: Vásárlás 2. lépés – Tananyag kiválasztása

Válassza ki a terméklistából a kívánt tananyagot a „Megveszem!” gombra kattintással! Az Angol alapfok megvásárlásához az alábbi gombra is kattinthat:
Megveszem az Angol alapfok digitális tananyagot!

Lépésről lépésre: Vásárlás 3. lépés – Fizetési mód kiválasztása

Tekintse meg a vásárlás részleteit, és válassza ki az Önnek megfelelő fizetési módot! Ha internetes fizetésre alkalmas bankkártyával fizetne, válassza a „PayPal-en keresztül, bankkártyával is” opciót (sikeres tranzakció esetén azonnal hozzáfér a tananyaghoz). Amennyiben nem tud az interneten keresztül fizetni, válassza az „átutalással, bankpénztárban vagy személyesen” opciót (a befizetéstől számított 1-2 munkanapon belül hozzáfér a tananyaghoz).

A fizetési mód kiválasztása után nyomja meg a „Tovább a fizetéshez!” gombot!

Ha szeretne a számlázási adatain változtatni (pl. cégnévre szóló számlát kér), kattintson az „Adatok módosítása” hivatkozásra a számlázási adatok részben. Adatai módosítása után visszairányítjuk a jelenlegi vásárlási oldalra. Ha a megváltozott számlázási adatait rendben találja, válassza ki a fizetési módot.

Lépésről lépésre: Vásárlás 4. lépés – Vásárlás összegének kiegyenlítése

Ön sikeresen kezdeményezte a vásárlást! Az alábbiakban elolvashatja a vásárlás összegének kiegyenlítéséhez szükséges teendőket. Az összeget befizetheti átutalással, bankpénztári befizetéssel vagy személyesen irodánkban. Kérjük, feltétlenül tüntesse fel vásárlása azonosítóját a közleményben (vagy közölje munkatársunkkal, amennyiben a személyes befizetést választja).

Vásárlásának azonosítója:

A befizetése megérkezéséről és a hozzáférése jóváhagyásáról e-mailben értesítjük. Kérjük, a befizetése utáni néhány napban figyelje postafiókját! Ezt a böngészőablakot a befizetés részleteinek átolvasása után bezárhatja, a szükséges teendőket az e-mail postafiókjában is megtalálja.

Lépésről lépésre: Vásárlás 4. lépés – Vásárlás összegének kiegyenlítése: feldolgozás alatt!

A PayPal-on keresztül történő fizetés sikeres volt, néhány percen belül a PayPal megerősíti ezt részünkre. Ezt követően e-mailben értesítjük befizetése feldolgozásáról és hozzáférése jóváhagyásáról.

Lépésről lépésre: Vásárlás 4. lépés – Vásárlás összegének kiegyenlítése: sikeres!

A PayPal-on keresztül történő fizetés sikeres volt. Köszönjük vásárlását!

Kérjük, kattintson a „Tovább a tananyaghoz” gombra, hogy megkezdhesse a tananyag használatát! Az Angol alapfok megnyitásához az alábbi gombra is kattinthat:
Tovább az Angol alapfok digitális tananyaghoz!

Lépésről lépésre: Vásárlás 4. lépés – Vásárlás összegének kiegyenlítése: sikertelen!

Sajnáljuk, a PayPal-on keresztül történő fizetési folyamata sikertelen volt. A vásárlást most újrakezdheti. Szükség esetén jelölje meg az „átutalással, bankpénztárban vagy személyesen” opciót.

Lépésről lépésre: Vásárlás 4. lépés – Vásárlás összegének kiegyenlítése: sikeres!

Jóváhagytuk vásárlását legutóbbi bejelentkezése óta! A tananyaghoz féléves időtartamig fér hozzá. Köszönjük vásárlását!

Kérjük, kattintson a „Tovább a tananyaghoz” gombra az „Elérhető tananyagaim” ablakban, vagy a tananyaglistában, hogy megkezdhesse a használatát! Az Angol alapfok megnyitásához az alábbi gombra is kattinthat:
Tovább az Angol alapfok digitális tananyaghoz!

Lépésről lépésre: A tananyag első használata 1. lépés – A szükséges programok telepítése

A PDF tananyagok megtekintéséhez az Adobe Reader (legalább 9-es verzió) és a legfrissebb Flash Player telepítése szükséges. Ha korábban már megtekintette a tananyag bemutatóját, vagy ezek a programok már telepítve vannak az Ön gépén, kattintson a „Tovább” gombra!

Ha szükséges a telepítés, nyomja meg a megfelelő gombot a telepítők weboldalának új ablakban történő megnyitásához! Ha a letöltés helyére vonatkozó kérdést kap, jelölje meg a helyet (javasoljuk az Asztalra mentést), és indítsa el a letöltést a „Mentés” gombra kattintva. Ha nem kérdezné meg a program, akkor automatikusan elkezdődik a letöltés, ez esetben a böngészője letöltései között keresse meg a fájlt. A letöltött programra duplán kattintva kezdje meg a telepítést! Ha a szükséges programokat sikeresen telepítette, kattintson a „Tovább” gombra!
Az Adobe Reader telepítése A Flash Player telepítése Tovább

Lépésről lépésre: A tananyag első használata 2. lépés – A FileOpen kiegészítő telepítése

Figyelem! Ez a lépés feltétlenül szükséges, hogy megnyithassa a tananyagokat! Kérjük, figyelmesen olvassa végig az alábbi leírást, és kövesse az utasításokat!

A letölthető PDF-fájlok a szerzői jogok védelme érdekében titkosítással vannak ellátva. Az Ön hozzáférésének biztosítása érdekében le kell töltenie (majd telepítenie) a FileOpen kiegészítőt, amely az Adobe Reader programba beépülve teszi lehetővé, hogy Ön megnyithassa a megvásárolt tanyagokhoz tartozó PDF-fájlokat.

A letöltés elindításához kattintson a „FileOpen letöltése” gombra. Ha a letöltés helyére vonatkozó kérdést kap, jelölje meg a helyet (javasoljuk az Asztalra mentést), és indítsa el a letöltést a „Mentés” gombra kattintva. Ha nem kérdezné meg a program, akkor automatikusan elkezdődik a letöltés, ez esetben a böngészője letöltései között keresse meg a fájlt. A letöltött programra duplán kattintva kezdje meg a telepítést! A telepítőben először jelölje be a felhasználási feltételek elfogadását, majd kattitson az „Install” gombra. A telepítés befejeztével a „Finish” gombra kattintva zárja be a telepítőt, és térjen vissza erre az oldalra. A telepítés alatt ezt azt ablakot ne zárja be!

Amennyiben a fenti lépések bármelyikében elakadt, ide kattintva megtekintheti a telepítés részletes leírását!

Ha a FileOpen kiegészítőt sikeresen telepítette, válassza ki az első modult („Nice to Meet You”) a bal oldali modullistából, vagy kattintson a letöltést követően itt megjelenő „Letöltöttem és telepítettem a FileOpen kiegészítőt” gombra az első modul megnyitásához!
FileOpen letöltése Letöltöttem és telepítettem a FileOpen kiegészítőt

Lépésről lépésre: A tananyag első használata 3. lépés – A PDF-fájlok letöltése

A tananyaghoz tartozó PDF-fájlok az azokhoz kapcsolódó modulok oldaláról tölthetőek le, a „A tananyaghoz tartozó fájlok letöltése” ablakból. Kattintson az első fájlra, hogy elinduljon a letöltés! (A többi fájlt letöltheti később, vagy akár most is.)

Ha a letöltés helyére vonatkozó kérdést kap, jelölje meg a helyet (javasoljuk, hogy hozzon létre az Asztalon a tananyag számára egy mappát), és indítsa el a letöltést a „Mentés” gombra kattintva. Ha nem kérdezné meg a program, akkor automatikusan elkezdődik a letöltés, ez esetben a böngészője letöltései között keresse meg a fájlt. A letöltött PDF-fájlra duplán kattintva megnyílik a tananyag.

Kérjük, ha letöltötte a PDF-fájlt, a megnyitás előtt kattintson a „Tovább” gombra!
Tovább

Lépésről lépésre: A tananyag első használata 4. lépés – Számítógép társítása

Minden tananyag az Ön által használt számítógéphez kerül regisztrálásra, ezért az elsőként letöltött PDF első megnyitásakor a program tájékoztatja Önt, hogy a számítógépe még nincs társítva a tananyaghoz. Az „OK” gombra kattintás után a megjelenő bejelentkezési ablakban adja meg a regisztrációjához tartozó e-mail címét és jelszavát, majd kattintson a „Bejelentkezés” gombra. Ha helyesen írta be a belépési adatait, a program tájékoztatja, hogy a számítógépét sikeresen társította a tananyaghoz. (A tananyag többi PDF-fájljának megnyitásakor már nem kell megadnia belépési adatait.)

Figyelem! Ha a tananyaghoz való hozzáférésének ideje alatt Ön lecseréli vagy újratelepíti számítógépét, 3 alkalommal lehetősége van egy újabb számítógépet társítania a tananyaghoz. Ekkor azonban a korábban társított számítógépén már nem fogja tudni megnyitni a tananyagot, tehát párhuzamosan nem használható több gépen a tananyag! Ha a későbbiekben szeretné több különböző gépen is párhuzamosan használni a tananyagot, az ezen az oldalon található „Új hozzáférés másik gépre” linkre kattintva kezdeményezheti új hozzáférés vásárlását. (Amennyiben meglévő hozzáférését szeretné fél évvel meghosszabbítani, ugyanitt, a „Meghosszabbítás” hivatkozásra kattintva kezdeményezheti ezt.)

Most nyissa meg a letöltött PDF-et, és kövesse a fenti lépéseket! Ha a megnyitás és társítás műveleteit sikeresen elvégezte, és a bejelentkezés után megnyílt a tananyag, kérjük kattintson az alábbi gombra! Az útmutató ezzel véget ér.
Sikeresen megnyitottam a tananyagot és társítottam a számítógépemet!

Használati útmutató

Weboldalunk és digitális tananyagaink használata egyszerű és kényelmes, azonban a rendszerünknek számos olyan funkciója van, amelyek igazi újdonságnak számítanak, így összefoglaljuk ezeket.

Miből áll a tananyag?
Regisztráció
Vásárlás
A PDF fájlok használata
Az interaktív feladatok
Hozzáférés, meghosszabbítás
Használat több gépen

Miből áll a tananyag?

Az Unió Digital által kiadott digitális idegen nyelvű tananyag több éves fejlesztés eredménye, melynek célja egy könnyen tanulható tananyag létrehozása volt. A tananyagaink szerkezete és felépítése ezt a célt szolgálják. Ebből a megfontolásból egyesítettük a tananyagot és a nyelvtanuláshoz szükséges hanganyagot.

Minden digitális tananyagot modulokra osztottunk, melyek segítségével kisebb egységekben sajátítható el a teljes ismeretanyag. Minden modulhoz több letölthető PDF fájl tartozik, valamint nagy számú interaktív feladat, melyek segítségével gyakorolható a PDF-ekből megszerzett tudás.

A tananyagunk úgynevezett „offline” tananyag, vagyis a használatához nincs szükség állandó internetelérésre. Letöltve a tananyagot a számítógépünkre, egy hét időtartamig internetes kapcsolat nélkül is megnyitható és használható. Egy hét elteltével a jogosultság ellenőrzése céljából szükséges internet kapcsolat alatt megnyitni a tananyagot, amit újabb egy hétre megjegyez.

Az Interaktív feladatok eltérnek ettől az eljárástól, mivel a feladatok a weboldalunkon helyezkednek el, amit internet kapcsolat nélkül nem tudunk felkeresni.

Regisztráció

Látogasson el a regisztrációs oldalra, majd töltse ki az ott található űrlapot.

A szükséges mezők kitöltése után a „Regisztráció” gombra kattintva tudja a regisztrációt végrehajtani. A név és a pontos cím megadása a számla kiállításához szükséges.

A sikeres regisztráció után a megadott email címre egy megerősítést kérő levelet fog kapni. Az abban szereplő kék színnel linkre kattintva tudja megerősíteni a regisztrációt. Ezt követően tud belépni a regisztráció során megadott e-mail címmel és jelszóval a weboldalunkra.

Vásárlás

Belépését követően a kezdőoldalon található tananyaglistából kiválaszthatja a kívánt terméket, majd a „Megveszem!” gombra kattintva kezdeményezheti a vásárlást.

Ezt követően a vásárlási oldal jelenik meg, melyben a kívánt fizetési mód („PayPal-en keresztül (bankkártyával is)” vagy „átutalással, bankpénztárban vagy személyesen”) kiválasztása után a „Tovább a fizetéshez” gombra kattintva az oldal tájékoztatja a további teendőkről. Ha a bankkártyás fizetést választotta, a PayPal oldalán biztonságosan megadhatja bankkártyája adatait, és a vásárlás befejezése után a program értesíti vásárlás eredményéről. Amennyiben átutalással, bankpénztárban vagy személyesen egyenlítené ki az összeget, az oldal felkínálja az erre vonatkozó lehetőségeket, és ezekről e-mailben is értesítést küld. Ebben az esetben befizetésének feldolgozásáról és a tananyaghoz való hozzáférésének megkezdéséről e-mailben értesítjük.

A PDF fájlok technikai működése

Már regisztrált? Tekintse meg a technikai útmutatónkat a PDF tananyagok letöltéséhez és megnyitásához!

A modulokból letölthető PDF fájlok a szerzői jogok védelme érdekében titkosítással vannak ellátva. Megnyitásukhoz az Adobe Reader program, a legújabb Flash-lejátszó, valamint a FileOpen plugin letöltése és telepítése, amely rendszerünkkel kommunikálva biztosítja a hozzáféréssel rendelkező felhasználók számára a fájlok megnyitását. A megvásárolt tananyag első megnyitása alkalmával a regisztrációhoz tartozó e-mail cím és jelszó beírása után a számítógép a felhasználó által megvásárolt hozzáféréshez rendelődik. A tananyag további fájljainak megnyitása ezután már automatikus, a belépési adatok újbóli megadására nincs szükség.

A megvásárolt tananyag csak egy gépen használható, melyet az első megnyitás alkalmával megjegyez. Ha tanulás közben számítógépet cserélünk, a letöltött tananyagokat letölthetjük újra vagy átmásolhatjuk az új gépre. Ekkor az új gépen történő megnyitás alkalmával elkéri a weboldalunkon megadott felhasználó nevet és jelszót, a jogosultság ellenőrzése céljából. Ehhez az ellenőrzéshez internet kapcsolat szükséges. Ezt a számítógép cserét négy alkalommal tehetjük meg.

Az interaktív feladatok

A tananyaghoz kapcsolódó PDF fájlokban az ismeretei gyakorlására szolgáló interaktív feladatokra talál hivatkozásokat. Javasoljuk ezek kitöltését a tananyagban való haladással párhuzamosan. A modulok befejeztével a modulzáró feladatsor gombra kattintva ezeket a feladatokat ismételten meg tudja oldani. A következő modulra való továbblépés előtt ajánlott legalább egy alkalommal kitölteni a modulzáró feladatsort – ha erről megfeledkezne, rendszerünk felhívja figyelmét a kitöltésre.

Hozzáférés, meghosszabbítás

Az általunk kínált digitális tananyagokhoz féléves hozzáférést biztosítunk (ez 183 naptári napot jelent). Tananyagainkat úgy alkottuk meg, hogy rendszeres tanulás mellett a féléves időtartam alatt elvégezhetőek legyenek. Ha Önnek ennél több időre van szüksége a tananyag elsajátításához, úgy lehetősége van hosszabbítás megvásárlására már a hozzáférés lejárta előtt. Így megszakítás nélkül tudja folytatni a tanulást, a hozzáférést további fél évvel meghosszabbítva.

A weboldalon, a megvásárolt tananyagba belépve, az oldal felső részén kaphatunk információkat az elérhetőség idejéről és a teljesített modulok számáról. Itt meghosszabbíthatjuk a hozzáférés idejét vagy megvásárolhatjuk a tananyagot egy másik számítógépre is. Hosszabbítás esetén további 4 géptársítási lehetőséget kap hozzáféréséhez. Amennyiben a hozzáférés megvásárlásának kezdeményezése és a vásárlás jóváhagyása között az Ön vonatkozó hozzáférése lejárna, úgy a jóváhagyástól számított fél évig lesz érvényes a hozzáférése (tehát a kihagyott időszak nem veszik el).

Használat több gépen

Amennyiben a tananyaghoz tartozó PDF-fájlokat párhuzamosan több gépen is szeretné használni (pl. otthoni gépen, laptopon és a nyaralóban), lehetősége van további hozzáférések megvásárlására. Ezt a tananyag fejlécében található Új hozzáférés másik gépre hivatkozással tudja kezdeményezni.

Több hozzáférés esetén a fejlécben a legközelebbi lejárati időt találja, és hivatkozást az Ön összes hozzáférésének megtekintésére. Szintén itt van lehetősége az egyes hozzáféréseihez gépnevek megadására, hogy a későbbiekben könnyebben beazonosíthassa, melyik hozzáférésével szeretne műveletet végezni. Az új gép hozzárendelését is itt kezdeményezheti (a gépnevek megadása után) – a társításra kijelölt gépen a tananyag egy PDF fájlját megnyitva (és a belépési adatokat megadva) a rendszer hozzárendeli az új géphez a vonatkozó hozzáférést.

Az egyes hozzáférések meghosszabbítását szintén innen indíthatja, amennyiben több hozzáféréssel is rendelkezik a tananyaghoz.