Lépésről lépésre: Bemutató megtekintése 1. lépés – A szükséges programok

A demó megtekintéséhez az Adobe Reader (legalább 9-es verzió) és a legfrissebb Flash Player telepítése szükséges. Amennyiben ezek a programok már telepítve vannak az Ön gépén, töltse le a bemutatót „A demó letöltése” gombra kattintva!

Ha szükséges a telepítés, nyomja meg a megfelelő gombot a telepítők weboldalának új ablakban történő megnyitásához! Ha a letöltés helyére vonatkozó kérdést kap, jelölje meg a helyet (javasoljuk az Asztalra mentést), és indítsa el a letöltést a „Mentés” gombra kattintva. Ha nem kérdezné meg a program, akkor automatikusan elkezdődik a letöltés, ez esetben a böngészője letöltései között keresse meg a fájlt. A letöltött programra duplán kattintva kezdje meg a telepítést! Ha a szükséges programokat sikeresen telepítette, töltse le a bemutatót ebből az ablakból, „A demó letöltése” gombra kattintva!
Az Adobe Reader telepítése A Flash Player telepítése A demó letöltése Tovább

Lépésről lépésre: Bemutató megtekintése 2. lépés – A demó PDF letöltése

A felugró ablakban válassza ki, hogy hová menti a demót (javasoljuk az Asztalt). Ha nem kérdezné meg a program, akkor automatikusan elkezdődik a letöltés, ez esetben a böngészője letöltései között keresse meg a fájlt. A letöltött PDF fájlra duplán kattintva megnyílik, így megtekintheti a tananyagból összeállított demót. A bemutatóban a jobb sávban hangfájlokat is meghallgathat, valamint interaktív feladatokat is kitölthet. Amennyiben nem sikerülne megnyitni a demót, lépjen vissza ide kattintva, és töltse le az Adobe Reader programot. Ha a hangfájlokat nem tudja meghallgatni, visszalépés után töltse le a Flash Player programot.

Amennyiben a megtekintett demó elnyerte a tetszését, és szívesen megvásárolná a teljes tananyagot (féléves hozzáféréssel), regisztráljon weboldalunkra a vásárláshoz!
Tovább a regisztrációhoz

Lépésről lépésre: Regisztráció 1. lépés – Az űrlap kitöltése

Töltse ki az alábbi regisztrációs űrlapot! Az itt megadott e-mail címe és választott jelszava segítségével fog tudni a későbbiekben belépni honlapunk felületére, és vásárlást kezdeményezni. Neve és pontos címe megadására a későbbi számla kiállításához van szükség. Az opcionális adatokat nem szükséges kitöltenie, de ezzel segít rendszerünk tökéletesítésében. Ha befejezte a kitöltést, nyomja meg a Regisztráció gombot az űrlap végén!

Lépésről lépésre: Regisztráció 2. lépés – A regisztráció megerősítése

Regisztrációjának megerősítéséhez egy visszaigazoló linket küldtünk az Ön által megadott e-mail címre:

Kérjük, látogassa meg postafiókját, és kattintson a tőlünk kapott e-mailben található hivatkozásra (szükség esetén ellenőrizze a spam mappát is). A visszaigazolással tudatja rendszerünkkel, hogy az e-mail cím valóban létezik és Önhöz tartozik. Honlapunkra a hivatkozás megnyitása után tud belépni (az Ön által megadott e-mail címmel és jelszóval) a fejlécben található bejelentkezési ablakban. Ezt a böngészőablakot most bezárhatja, vagy megnyithatja itt webes e-mail postafiókját.

Amennyiben hibásan adta meg az e-mail címét, kérjük töltse ki újra a regisztrációs űrlapot ide kattinva.

Lépésről lépésre: Vásárlás 1. lépés – Bejelentkezés a weboldalra

Ön sikeresen megerősítette regisztrációját! A folytatáshoz írja be a regisztrációnál megadott jelszavát a fejlécben található bejelentkezési ablakba (e-mail címét már kitöltöttük), amennyiben böngészője nem mentette el a regisztrációkor. A bejelentkezéshez kattintson a „Belépés” gombra!

Ha szeretné, hogy honlapunk megjegyezze belépési adatait, és következő látogatásai alkalmával automatikusan bejelentkezzen, jelölje be az „Emlékezzen rám” opciót. Így az elkövetkező 180 napban (vagy amíg a „Kilépés” gombra nem kattint) a weboldalunkra látogatatva e-mail címének és jelszavának megadása nélkül bejelentkezve marad jelenlegi böngészőjében.

Lépésről lépésre: Vásárlás 2. lépés – Tananyag kiválasztása

Válassza ki a terméklistából a kívánt tananyagot a „Megveszem!” gombra kattintással! Az Angol alapfok megvásárlásához az alábbi gombra is kattinthat:
Megveszem az Angol alapfok digitális tananyagot!

Lépésről lépésre: Vásárlás 3. lépés – Fizetési mód kiválasztása

Tekintse meg a vásárlás részleteit, és válassza ki az Önnek megfelelő fizetési módot! Ha internetes fizetésre alkalmas bankkártyával fizetne, válassza a „PayPal-en keresztül, bankkártyával is” opciót (sikeres tranzakció esetén azonnal hozzáfér a tananyaghoz). Amennyiben nem tud az interneten keresztül fizetni, válassza az „átutalással, bankpénztárban vagy személyesen” opciót (a befizetéstől számított 1-2 munkanapon belül hozzáfér a tananyaghoz).

A fizetési mód kiválasztása után nyomja meg a „Tovább a fizetéshez!” gombot!

Ha szeretne a számlázási adatain változtatni (pl. cégnévre szóló számlát kér), kattintson az „Adatok módosítása” hivatkozásra a számlázási adatok részben. Adatai módosítása után visszairányítjuk a jelenlegi vásárlási oldalra. Ha a megváltozott számlázási adatait rendben találja, válassza ki a fizetési módot.

Lépésről lépésre: Vásárlás 4. lépés – Vásárlás összegének kiegyenlítése

Ön sikeresen kezdeményezte a vásárlást! Az alábbiakban elolvashatja a vásárlás összegének kiegyenlítéséhez szükséges teendőket. Az összeget befizetheti átutalással, bankpénztári befizetéssel vagy személyesen irodánkban. Kérjük, feltétlenül tüntesse fel vásárlása azonosítóját a közleményben (vagy közölje munkatársunkkal, amennyiben a személyes befizetést választja).

Vásárlásának azonosítója:

A befizetése megérkezéséről és a hozzáférése jóváhagyásáról e-mailben értesítjük. Kérjük, a befizetése utáni néhány napban figyelje postafiókját! Ezt a böngészőablakot a befizetés részleteinek átolvasása után bezárhatja, a szükséges teendőket az e-mail postafiókjában is megtalálja.

Lépésről lépésre: Vásárlás 4. lépés – Vásárlás összegének kiegyenlítése: feldolgozás alatt!

A PayPal-on keresztül történő fizetés sikeres volt, néhány percen belül a PayPal megerősíti ezt részünkre. Ezt követően e-mailben értesítjük befizetése feldolgozásáról és hozzáférése jóváhagyásáról.

Lépésről lépésre: Vásárlás 4. lépés – Vásárlás összegének kiegyenlítése: sikeres!

A PayPal-on keresztül történő fizetés sikeres volt. Köszönjük vásárlását!

Kérjük, kattintson a „Tovább a tananyaghoz” gombra, hogy megkezdhesse a tananyag használatát! Az Angol alapfok megnyitásához az alábbi gombra is kattinthat:
Tovább az Angol alapfok digitális tananyaghoz!

Lépésről lépésre: Vásárlás 4. lépés – Vásárlás összegének kiegyenlítése: sikertelen!

Sajnáljuk, a PayPal-on keresztül történő fizetési folyamata sikertelen volt. A vásárlást most újrakezdheti. Szükség esetén jelölje meg az „átutalással, bankpénztárban vagy személyesen” opciót.

Lépésről lépésre: Vásárlás 4. lépés – Vásárlás összegének kiegyenlítése: sikeres!

Jóváhagytuk vásárlását legutóbbi bejelentkezése óta! A tananyaghoz féléves időtartamig fér hozzá. Köszönjük vásárlását!

Kérjük, kattintson a „Tovább a tananyaghoz” gombra az „Elérhető tananyagaim” ablakban, vagy a tananyaglistában, hogy megkezdhesse a használatát! Az Angol alapfok megnyitásához az alábbi gombra is kattinthat:
Tovább az Angol alapfok digitális tananyaghoz!

Lépésről lépésre: A tananyag első használata 1. lépés – A szükséges programok telepítése

A PDF tananyagok megtekintéséhez az Adobe Reader (legalább 9-es verzió) és a legfrissebb Flash Player telepítése szükséges. Ha korábban már megtekintette a tananyag bemutatóját, vagy ezek a programok már telepítve vannak az Ön gépén, kattintson a „Tovább” gombra!

Ha szükséges a telepítés, nyomja meg a megfelelő gombot a telepítők weboldalának új ablakban történő megnyitásához! Ha a letöltés helyére vonatkozó kérdést kap, jelölje meg a helyet (javasoljuk az Asztalra mentést), és indítsa el a letöltést a „Mentés” gombra kattintva. Ha nem kérdezné meg a program, akkor automatikusan elkezdődik a letöltés, ez esetben a böngészője letöltései között keresse meg a fájlt. A letöltött programra duplán kattintva kezdje meg a telepítést! Ha a szükséges programokat sikeresen telepítette, kattintson a „Tovább” gombra!
Az Adobe Reader telepítése A Flash Player telepítése Tovább

Lépésről lépésre: A tananyag első használata 2. lépés – A FileOpen kiegészítő telepítése

Figyelem! Ez a lépés feltétlenül szükséges, hogy megnyithassa a tananyagokat! Kérjük, figyelmesen olvassa végig az alábbi leírást, és kövesse az utasításokat!

A letölthető PDF-fájlok a szerzői jogok védelme érdekében titkosítással vannak ellátva. Az Ön hozzáférésének biztosítása érdekében le kell töltenie (majd telepítenie) a FileOpen kiegészítőt, amely az Adobe Reader programba beépülve teszi lehetővé, hogy Ön megnyithassa a megvásárolt tanyagokhoz tartozó PDF-fájlokat.

A letöltés elindításához kattintson a „FileOpen letöltése” gombra. Ha a letöltés helyére vonatkozó kérdést kap, jelölje meg a helyet (javasoljuk az Asztalra mentést), és indítsa el a letöltést a „Mentés” gombra kattintva. Ha nem kérdezné meg a program, akkor automatikusan elkezdődik a letöltés, ez esetben a böngészője letöltései között keresse meg a fájlt. A letöltött programra duplán kattintva kezdje meg a telepítést! A telepítőben először jelölje be a felhasználási feltételek elfogadását, majd kattitson az „Install” gombra. A telepítés befejeztével a „Finish” gombra kattintva zárja be a telepítőt, és térjen vissza erre az oldalra. A telepítés alatt ezt azt ablakot ne zárja be!

Amennyiben a fenti lépések bármelyikében elakadt, ide kattintva megtekintheti a telepítés részletes leírását!

Ha a FileOpen kiegészítőt sikeresen telepítette, válassza ki az első modult („Nice to Meet You”) a bal oldali modullistából, vagy kattintson a letöltést követően itt megjelenő „Letöltöttem és telepítettem a FileOpen kiegészítőt” gombra az első modul megnyitásához!
FileOpen letöltése Letöltöttem és telepítettem a FileOpen kiegészítőt

Lépésről lépésre: A tananyag első használata 3. lépés – A PDF-fájlok letöltése

A tananyaghoz tartozó PDF-fájlok az azokhoz kapcsolódó modulok oldaláról tölthetőek le, a „A tananyaghoz tartozó fájlok letöltése” ablakból. Kattintson az első fájlra, hogy elinduljon a letöltés! (A többi fájlt letöltheti később, vagy akár most is.)

Ha a letöltés helyére vonatkozó kérdést kap, jelölje meg a helyet (javasoljuk, hogy hozzon létre az Asztalon a tananyag számára egy mappát), és indítsa el a letöltést a „Mentés” gombra kattintva. Ha nem kérdezné meg a program, akkor automatikusan elkezdődik a letöltés, ez esetben a böngészője letöltései között keresse meg a fájlt. A letöltött PDF-fájlra duplán kattintva megnyílik a tananyag.

Kérjük, ha letöltötte a PDF-fájlt, a megnyitás előtt kattintson a „Tovább” gombra!
Tovább

Lépésről lépésre: A tananyag első használata 4. lépés – Számítógép társítása

Minden tananyag az Ön által használt számítógéphez kerül regisztrálásra, ezért az elsőként letöltött PDF első megnyitásakor a program tájékoztatja Önt, hogy a számítógépe még nincs társítva a tananyaghoz. Az „OK” gombra kattintás után a megjelenő bejelentkezési ablakban adja meg a regisztrációjához tartozó e-mail címét és jelszavát, majd kattintson a „Bejelentkezés” gombra. Ha helyesen írta be a belépési adatait, a program tájékoztatja, hogy a számítógépét sikeresen társította a tananyaghoz. (A tananyag többi PDF-fájljának megnyitásakor már nem kell megadnia belépési adatait.)

Figyelem! Ha a tananyaghoz való hozzáférésének ideje alatt Ön lecseréli vagy újratelepíti számítógépét, 3 alkalommal lehetősége van egy újabb számítógépet társítania a tananyaghoz. Ekkor azonban a korábban társított számítógépén már nem fogja tudni megnyitni a tananyagot, tehát párhuzamosan nem használható több gépen a tananyag! Ha a későbbiekben szeretné több különböző gépen is párhuzamosan használni a tananyagot, az ezen az oldalon található „Új hozzáférés másik gépre” linkre kattintva kezdeményezheti új hozzáférés vásárlását. (Amennyiben meglévő hozzáférését szeretné fél évvel meghosszabbítani, ugyanitt, a „Meghosszabbítás” hivatkozásra kattintva kezdeményezheti ezt.)

Most nyissa meg a letöltött PDF-et, és kövesse a fenti lépéseket! Ha a megnyitás és társítás műveleteit sikeresen elvégezte, és a bejelentkezés után megnyílt a tananyag, kérjük kattintson az alábbi gombra! Az útmutató ezzel véget ér.
Sikeresen megnyitottam a tananyagot és társítottam a számítógépemet!

Impresszum

Kiadó:
Unió Kiadó Kft.

Felelős vezető:
Horváth Béla

Műszaki vezető:
Göncző Virág

Informatika:
Sziklási László

Tananyag-arculat:
Lokodi Ákos

Weboldal (arculat és fejlesztés):
Kuster Media Group